Најновије

ОДЛАЗЕЋИ СРПСКИ АМБАСАДОР У МОСКВИ ПОРУЧУЈЕ: Ево ко дестабилизује Балкан

Одлазећи амбасадор Србије у Москви Славенко Терзић је дао за руски лист ''Известија'' причао о односима НАТО алијансе и Србије.

Славенко Терзић (Фото: Јутјуб)

Терзић је изјавио је да политика Северноатлантског савеза дестабилизује читав балкански регион.

Поред тога, он је указао на подршку НАТО-а пројекту „Велике Албаније“, као и на радикалне исламисте у Босни и Херцеговини (БиХ) и у српској покрајини Косову и Метохији. Дипломата је додао да је искуство српских односа са НАТО-ом у протекле три деценије било тужно. Зато Београд не намерава да се придружи том војном блоку.

Деведесетих година, НАТО савез је бомбардовао војску тадашње Републике Српске Крајине, а затим напао Републику Српску у Босни и Херцеговини, а 1999. године извршио агресију на Савезну Републику Југославију.

“Сећања на страшне последице бомбардовања још су увек свежа. Србија је војно неутрална земља и не жели да се придружи било ком војном блоку, укључујући и НАТО'’, рекао је Славенко Терзић.

'’Шта значи даља агресивна милитаризација Европе? Против кога се НАТО спрема да се бори? Погледајте где су источне границе НАТО-а биле пре 30 година и где су се данас преселиле.

Алтернатива милитаризацији требало би да буде мир у Европи и мирна коегзистенција различитих култура и традиција, успешан економски развој и очување дијалога и политика узајамног разумевања уместо општег наоружавања, закључио је Терзић.

Истовремено, посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ сматра да је политика НАТО-а на Балкану усмерена на спречавање приближавања Русије земљама региона, наводи '’Известија'’.

О дану сећања на руске добровољце прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Славенко Терзић: Рашка област и санџачко питање

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА