Најновије

ШЕШЕЉЕВ ГОВОР УЗДРМАО САВЕТ ЕВРОПЕ: Русија је највећа, Крим је руски! (ВИДЕО)

Потпредседник СРС Александар Шешељ говорио је јуче у Савету Европе о резолуцији која даје могућност да се Русија врати у ту институцију у пуном капацитету.

Александар Шешељ (Фото: Јутјуб)

- У холу ове зграде налази се копија једног од најважнијих правних докумената у историји. Магна царта либертатум, која је ограничила власт краља над народом и увела познати правни принцип - нема опорезивања без представљања. А овде се ево већ пет година тај принцип нарушава. Од Русије се тражи новац за контрибуцију, а не дозвољава се право гласа. Јесмо ли заборавили Магна карту? Или хоћемо да се вратимо у XIII век? Ако је Савет Европе свеевропска организација, у њој мора бити и Русија - почео је Шешељ.

Александар Шешељ је подсетио да се проблеми морају решавати дијалогом. 

- Ми причамо о томе само када је на помолу финансијска криза. Ако проблеми постоје, морају да се решавају дијалогом, као што се решавају у другим међународним организацијама. Савет Европе и Парламентарна скупштина морају да пронађу механизам за решавање таквих проблема за убудуће - изјавио је потпредседник СРС. 

Он је закључио да је Савет Европе дужан да поштује територијални интегритет Руске федерације, укључујући и Крим.

- И Савет Европе је дужан да поштује територијални интегритет Руске федерације, укључујући и Крим и Севастопољ. Русија је највећа земља на свету. Русија је ослободила Европу од фашизма, делује да је Савет Европе заборавио ту чињеницу. У Русији живи 150 милиона становника. Изван руских граница живи више од 17 милиона Руса. И Европа није Европа без Русије - рекао је Шешељ, док су га посланици из ЕУ бледо и без речи гледали. 

Мирослав Лазански нови амбасадор Србије у Русији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА