Најновије

ВЕСТ КОЈА ЈЕ ОДЈЕКНУЛА СВЕТОМ! Ухапшен оснивач Викиликса - Џулијан Асанж! (ВИДЕО)

Хапшење је уследило 24 сата након што је Викиликс потврдио да је Асанж био подвргнут софистицираној операцији шпијунирања, с тим да су добијени подаци вероватно пренети америчким властима.

Џулијан Асанж (Фото: Јутјуб)

Британска полиција је званично саопштила да су ухапсили оснивача Викиликса Џулијана Асанжа у амбасади Еквадора у Лондону. Викиликс је оптужио Еквадор да је незаконито укинуо Асанжов политички азил и тиме прекршио међународно право, што је довело до његовог хапшења од стране британских власти.

У званичној изјави полиције каже се да је Асанж ухапшен "због тога што се није предао суду" и одведен је у централну полицијску станицу у Лондону, где ће остати док не оде на суд у Вестминстер. Полиција је приметила да их је еквадорски амбасадор позвао у амбасаду након што је земља повукла његов азил.

Председник Еквадора Лењин Морено објавио је путем Твитера да је земља повукла Асанжов азил због његових наводних "поновљених кршења међународних конвенција" и дневних правила. Морено је касније додао да је његова земља у Лондону уверила да оснивач Викиликса неће бити изручен САД и да над њим неће бити извршена смртна казна.

Министар спољних послова Велике Британије Џереми Хант изразио је захвалност председнику Еквадора што је сарађивао са Лондоном како би осигурао да се Асанж "суочи са правдом".

- Џулијан Асанж није херој и нико није изнад закона. Он се годинама скривао од истине. Хвала Еквадору и председнику Морену на вашој сарадњи - написао је Хант у твиту.

Џулијан Асснж је провео 7 година у еквадорској амбасади након што је пуштен уз кауцију из британског притвора, где је ухапшен на захтев Шведске због оптужби за силовање у тој земљи.

Индија слави обарање пакистанског авиона Ф-16. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ухапшен Џулијан Асанж

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА