Најновије

ЋИРИЛИЦА СЕ ВРАТИЛА У ВУКОВАР: Сада је свима доступна

У Вуковару је свечано отворена Библиотека Српског културног центра која је понела име српског писца, песника, издавача и калиграфа из 18. века, иначе, рођеног у том хрватском граду, Захарија Орфелина.

Вуковар (Фото: Pixabay)

Библиотеку су пресецањем врпце отворили директор Српског културног центра Срђан Секулић и председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић, а присутнима се обратио и секретар Министарства културе и информисања Србије Игор Јовичић.

Свечаности отварања библиотеке у Вуковару присуствовали су и владика осечкопољски и барањски Г. Херувим, виши саветник у Сектору за културно стваралаштво и креативне индустрије Младен Весковић, генарални конзул и конзул Републике Србије у Вуковару Милан Шапић и Људмила Остојић.

Присуствовали су и председник Главне скупштине СДШ-а др Војислав Станимировић, помоћник директора Културног центра Нови Сад Миљана Козаров, заменици жупана, начелници српских општина, председници мањинских већа, директори основних школа, те друштвени и културни радници Срба у Вуковару и околини, објављено је на сајту Министарства културе.

Отворено и оштро писмо Србима можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Захарије Орфелин: Плач Сербији (1761. година)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА