Најновије

ПОТАПАЋЕ КАО ОД ШАЛЕ АМЕРИЧКЕ БРОДОВЕ! РУСКО ОРУЖЈЕ СУДЊЕГ ДАНА: Посејдон“ се спрема да заплови

Нуклеарна подморница специјалне намене пројекта 09852 „Белгород“ која је и први носач подморница без посаде „Посејдон“, биће поринута у Северодвинску 23. априла, саопштио је извор из одбрамбено-индустријског департмана, преносе руски медији.

Посејдон (Фото: mil.ru)

Подморница „Белгород" биће произведена у ремонтном заводу „Севмаш" и спуштена у воду 23. априла", рекао је саговорник и појаснио да ће тестирање основних карактеристика и испитивање нуклеарног реактора бити одржани у току 2019. године.

Према његовим речима, 2020. године ће се извести фабричка и државна тестирања подморнице, а крајем исте године подморница „Белгород" би требало да уђе у састав војне морнарице.Из руске Уједињене корпорације за бродоградњу нису желели да коментаришу информацију о датуму када ће подморница бити поринута.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин је 20. фебруара најавио да ће прва подморница — носач подводних система „Посејдон" бити поринута на пролеће ове године. Како преносе медији, завршена су тестирања нуклеарних електричних инсталација система. Руски председник Путин је у марту 2018. године први пут известио о подморници са нуклеарним реактором која се производи у Русији. Ове беспилотне подморнице могу бити опремљене обичном или нуклеарном муницијом, а могу уништавати противничке објекте инфраструктуре, групе носача авиона.

„Посејдон" има интерконтинентални домет, а радна дубина на којој подморница рони премашује један километар.    

Завршава се тестирање ноћне море Пентагона. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА