Најновије

ХИЉАДЕ ПРОТИВ АЛИЈАНСЕ: Данас одржан анти-НАТО скуп у Београду! (ФОТО / ВИДЕО)

БЕОГРАД - У Београду је данас одржан анти-НАТО скуп на коме се окупило више хиљада људи. Скуп је организовао Српски сабор Заветници.

Вијоре се руске заставе (Фото: Правда)

Скуп је почео химном "Боже правде" и концертом Србских православних појаца. Окупљеним грађанима се, измеђуосталих, обратила портпарол Заветника, Милица Ђурђевић. Она је подсетила окупљене на жртве нато бомби и поручила је да Србија то неће заборавити. Она је позвала народ да крене на РТС на коме тренутно влада НАТО медијска диктатура.

Скуп су подржале и бројне јавне личности, међу којима су Бора Ђорђевић, глумац Ненад Маричић, редитељ Божидар Зечевић и многи други. Поред застава и обележја покрета Заветници, присутне су биле и заставе других организација међу којима су и заставе покрета Двери. На челу протестне колоне ношен је транспарент "Стоп окупацији" и застава "Доњецке Народне Републике". Демонстранти су скандирали "Русија", узвикивали име Радована Караџића и погрдне пароле против Томислава Николића и Александра Вучића. Затражено је укидање споразума са НАТО алијансом и расписивање референдума на коме би се грађани изјаснили да ли Србија треба да уђе у НАТО. 

Демонстранти су блокирали Таковску улицу и траже директно укључење у програм РТС. Протест је завршен тек кад је уредништво РТС-а обећало да ће емитовати прилог о протесту.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА