Најновије

ТРАМП: Санкције Пјонгјангу остају на снази

Председник САД Доналд Трамп изјавио је током разговора са јужнокорејским председником Мун Џае Ином да ће задржати санкције Северној Кореји.

Трамп (Фото: Јутјуб)

Он је на састанку у Овалној канцеларији у Вашингтону оставио могућност трећег самита са лидером Северне Кореје Ким Џонг Уном, али није поменуо да ли су њих двојица недавно разговарали. Трамп је новинарима након састанка рекао да су он и Мун разговарали о "одређеним хуманитарним стварима" и о могућности помоћи храном Северној Кореји. Говорећи о санкцијама Пјонгјангу, Трамп је нагласио да Вашингтон увек може да их пооштри, али да он то не жели сада да уради.

Мун је истакао да самит Трампа и Кима у Ханоју не види као неуспех, већ као део дужег процеса са Северном Корејом. Он је рекао да је сагласан са Трампом у вези са коначним циљем потпуне денуклеаризације Севенре Кореје.

- Важан задатак који сада имамо јесте да одржимо дијалог и да међународној заједници покажемо позитивне изгледе да ће у блиској будућности бити одржан трећи самит САД и Северне Кореје - додао је Мун.

Самит двојице лидера у Ханоју крајем фебруара прекинут је, након што је Ким одбацио потпуну денуклеаризацију јер је Трамп одбио да делимично укине санкције Пјонгјангу.

Турчинов тврди да ће Русија напасти Украјину са три армије и осам ракетних бригада. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА