Најновије

ХАФТАР КРЕЋЕ У КОНАЧНИ НАПАД НА ТРИПОЛИ! На помолу велико славље снага ЛНА! (ВИДЕО)

И Либијска национална армија фелдмаршала Хафтара (ЛНА) и снаге Владе националног споразума (ГНА) тврде да остварују значајан напредак у борбама за Триполи. Портпарол ЛНА тврди да је авијација напала неколико положаја ГНА. Портпарол је такође рекао да је раније јављено повећање активности ваздушних напада на 100 одсто извршивши 8 напада на циљеве ГНА.

Рат у Либији (Фото: Јутјуб)

У посту на друштвеним мрежама, на конференцији за штампу је такође потврдио да је ЛНА ваздухопловство успешно гађало једно од складишта оружја и муниције милиција у области Вади Спринг близу Триполија.

ЛНА је такође објавила видео снимак који приказује “висококвалитетну операцију” против милитаната у Триполију, “која је спроведена са професионализмом и прецизношћу, показујући способност војске и њених вештина у испуњавању задатака у сврху заштите цивила”. 

Према речима Агуиле Салех, шефа Представничког дома, који се удружио с фелдмаршалом Хафтаром, снаге ЛНА ће ускоро ући у Триполи и како је рекао “они се морају отарасити милиција и терористичких група”.

- Уверавамо становнике Триполија да ће кампања за ослобађање Триполија бити ограничена и да неће кршити никакве слободе, али ће вратити безбедност и борити се против тероризма - рекао је Салех политичарима на седници у граду Бенгазију на истоку.

На страни ГНА, на конференцији за штампу су рекли да су њихове снаге повратиле контролу над западном војном зоном у Азизији, а да је учествовала и Четврта бригада. Ваздухопловне снаге ГНА извршиле су 21 напад на позиције ЛНА “које су биле усмерене против непријатељских снабдевачких линија и војних локација, укључујући логор 'Аборчада’и логор ‘Сахбан' и ваздушну базу Алвитија коју су милиције користиле за напад на цивиле”. 

Опрема и продавнице за снабдевање су такође наводно заузети јужно од Гиријана.

Према тој изјави, ЛНА је такође наставила нападе на аеродром Митига и покушала да бомбардује затвор са стотинама заточеника који су ухапшени у Сирту. ГНА је такође објавила слике остатака, тврдећи да је то школа уништена од стране ЛНА током ваздушног удара.

Министар унутрашњих послова Председничког савета ГНА Фатхи Башага оптужио је УАЕ за пружање војне помоћи Либијској националној армији (ЛНА), фелдмаршалу Калифи Хафтару, за његово напредовање у Триполију.

Коначно, Светска здравствена организација је објавила да је убијена 121 особа, а 561 је рањена након што је фелдмаршал Калифа Хафтар почео своју офанзиву на Триполи. Такође је речено да су бомбардована два возила хитне помоћи.

Сценарио ноћне море којег се САД и Израел највише плаше. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о Калифи Хафтару и новонасталој ситуацији у Либији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА