Најновије

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ У ПЕЋКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ: Послао снажну поруку српском народу на Косову, а ево шта га је посебно обрадовало! (ВИДЕО)

Патријарх српски Иринеј служио је литургију у Пећкој патријаршији, а верницима је поручио да су они и ту своји на своме, где треба да “остану и опстану”.

Патријарх Иринеј у Пећкој патријаршији на Космету (Фото: Јутјуб)

- Ја сам овде на своме и ви сте овде своји на своме. Остајте и опстајте - рекао је патријарх, саопштила је телевизија Храм.

Патријарх Иринеј на Косову и Метохији борави поводом предстојећих васкршњих празника да би, како се наводи, свој верни народ “речима и пастирском поруком ојачао у молитви и нади да остану и опстану”.

Патријарх је већи део данашњег дана, додаје се, провео са верницима који су дошли на поклоњење у највећу српску светињу, а највећа радост му је, како се наводи, била што је међу верним народом било и пуно деце. Он је у Пећкој патријаршији примио ученике средњих школа из Грачанице, Прилужја, Лапљег Села и Гуштерице са којим је разговарао о значају њиховог образовања “позивајући их да буду спремни да преузму кормило којим ће водити српски народ на Косову и Метохији”, наводи се у саопштењу.

Патријарх је заједно са епископом рашко-призренским Теодосијем, свештенством и моанаштвом прошетао улицама Пећи и том приликом посетио Цркву Светог Јована - Митрополију у том граду, која је порушена у етничком погрому Албанаца пре осам година, а сада је поново обновљена.

Погледајте ОВДЕ шта је пуковник Војске Југославије открио о НАТО агресији на СРЈ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Обраћање патријарха Иринеја косметским средњошколцима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА