Најновије

ПУТИН НАРЕДИО! РУСКА АРМИЈА КРЕНУЛА У АКЦИЈУ! Неће НАТО да вршља тако лако у Црном мору! (ВИДЕО)

Руски авиони за рано упозоравање и контролу А-50, ракетни системи С-400, као и обални одбрамбени ракетни системи "Бал" и "Бастион", учествују у вежбама на Црном мору које се одржавају усред НАТО вежби "Морски штит 2019", објавило је руско Министарство одбране на свом званичном сајту.

Руски сухој у налету (Фото: Јутјуб)

- Да би се осигурало испуњење обуке и борбених мисија авијације и снага флоте јужног војног округа, авиони за рано упозоравање и контролу А-50 били су у подручју Црног мора. Они су били на мисији око црногорског мора више од 5 сати и циљали су Су-27СМ и Су-30 као и надзвучне и стратосферске циљеве више од 20 пута - указало је Министарство одбране.

Према подацима министарства, на вежбама на Црном мору учествује више од 50 авиона и хеликоптера, као и ракетни систем С-400 Тријумф, батаљон обалног одбрамбеног система “Бал” и “Бастион”.

- Планиране вежбе се одвијају у позадини заједничких вежби комбинованих војних и морнаричких снага НАТО-а названих “Морски штит 2019”, које су одиграле своју улогу савршене конфигурације за руску Црноморску флоту да обави борбене задатке у реалном окружењу – кажу у Министарству.

Раније је агенција за одбрану известила да су стратешки бомбардери Ту-160 одржали тренинг преко Црног мора заједно са Су-27СМ који су полетели са Крима.

Вежбе НАТО “Морски штит 2019” одржале су се у црноморском региону од 9. до 13. априла и укључиле су бродове и авионе из САД, Бугарске, Грчке, Канаде, Холандије, Румуније и Турске заједно са грузијским и украјинским војним представницима.

Америчка војска извела две операције у Сирији. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска војска подигла авионе, противваздушну одбрану и флоту на ноге

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА