Најновије

ПВО ДНР ПРОТИВ УКРАЈИНСКИХ ДРОНОВА: Зашто Кијев не шаље авионе на Донбас? (ВИДЕО)

После државног преврата у Кијеву и почетком рата у Донбасу, украјинске снаге су на истоку нземље користиле сво расположиво наоружање, укључујући и авијацију.

ДНР против дронова (Фото: РИА Новости)

Почетком рата, становници Донбаса – рудари, радници, бизнисмени и припадници осталих слојева друштва, почели су да се обучавају у руковању разним врстама наоружања, укључујући ПВО оруђа и ракетне системе за борбу против украјинског ратног ваздухопловства.

Током жестоких борби у Донбасу, многа ПВО оруђа и ракете су заплењени од стране устаника, и данас их користи Народна милиција ДНР. Како они кажу, украјинска војска је одустала од слања својих пилота на операције у тој регији због добре обучености ракетних јединица НМ ДНР. Кијев чак тврди да је Москва доставила ПВО опрему и наоружање устаницима у Донбасу, што Кремљ категорички пориче.

У НМ ДНР кажу да су Оружане снаге Украјине почеле да примењују тактику Исламске државе, тако што су на позиције оружаних снага ДНР слали дронове са бомбама и другим експлозивним средствима, који су иначе забрањени према мировним договорима из Минска.

Многи од тих дронова су постали трофеји ПВО јединица НМ ДНР.

Како је руска авијација бомбардовала терористе у Идлибу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

звор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА