Најновије

НОВИ ЗЕЛАНД ШАЉЕ ВОЈСКУ У СИРИЈУ ПО ПОСЕБНОМ ЗАДАТКУ! Сад ће џихадисти ИД осетити гнев ратоборних Маора! (ВИДЕО)

Независна агенција за помоћ идентификовала је тројицу отетих возача Акавија и Сиријце Ала Раџаба и Набил Бакдоунеса. Нови Зеланд објавио је у понедељак да је послао јединицу специјалних снага у Сирију да траже Луизу Акавија коју је Исламска држава отела пре шест година.

Војска Новог Зеланда игра Хаку (Фото: Јутјуб)

Шест година, завеса тишине окруживало је живот Новозеланђана који је био талац ИД. Према новозеландском гласнику, медији широм Новог Зеланда задржали су, охрабрујући и друге медије да то учине, након што је породица Луисе Акави примила имејл од ИД. Њени киднапери рекли су њеној породици да ће бити убијена ако детаљи њеног киднаповања из 2013. године буду објављени.

Луиса Акави посветила је свој живот потребама најрањивијих на свету, па се средином 1980-их прославила као млада медицинска сестра, у потрази за местима где би могла најбоље помоћи људима. До августа 2013. године била је наведена као запослена у Дамаску, у Сирији. Акави је била у конвоју Црвеног крста који је испоручивао залихе медицинским установама у Идлибу на северозападу Сирије, када су наоружани људи зауставили возила и отели седам људи. Четворица су пуштена сутрадан. За остале се ништа није чуло.

Њени отмичари су ступили у контакт са њеном породицом на Новом Зеланду путем имејла, тражећи откупнину и упозорење да ће медијско извештавање о њеној ситуацији довести до њене смрти. 

Турски авиони улетели у Сирију. Погледајте ОВДЕ шта се тамо дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

За њима се и даље трага

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА