Најновије

Тачи за Гардијан: Споразум са Београдом могућ ове године, али нема планова за укидање такси

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је да је споразум с Београдом могућ ове године, али да нема планова за укидање тарифа на робу из Србије, које су и довеле до обуставе дијалога.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Он је за британски "Гардијан" рекао да је споразум о нормализацији односа Приштине и Београда и даље могућ, упркос озбиљним застојима последњих неколико месеци.

- Морамо да седнемо чак и с нашим најљућим непријатељима, али без икаквих предуслова, и покушамо да слушамо једни друге - рекао је Тачи британском листу уочи конференције у Берлину која ће се одржати 29. априла.

Према његовим речима, он је уложио сав политички капитал који је изградио за две деценије у успех дијалога, као и да би цена неуспеха била штета за цео регион.

- У тренутним околностима, са овим тензијама, не видим зашто би иједан страни инвеститор дошао и улагао у наш регион. Једино мировни споразум може да донесе напредак - рекао је Тачи.

Он је додао и да би демаркација граница могла да буде део сваког "свеобухватног споразума о међусобном признању", и истакао да не може бити граничних или етничких линија и да ће и Косово и Србија остати мултиетничке средине.

Говорећи о Србима на Косову и председницима општина на северу који су поднели оставке након увођења такси у новембру прошле године, он је рекао да су се Срби повукли из политичког живота на Косову.

- Нико нема одговор како да се крене напред, а највеће жртве су становници Косова, а посебно косовски Срби - рекао је Тачи.

Прочитајте ОВДЕкоја је то последња битка Ангеле Меркел.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Таци: Споразум у Рамбујеу је прва победа Косова.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА