Најновије

ТРАМП ПОЛУДЕО, ОВО ЈЕ КАП КОЈА ЈЕ ПРЕЛИЛА ЧАШУ! Ево где шаље све илегалне мигранте

Амерички председник Доналд Трамп написао је данас на Твитеру да његов предлог да се мигранти пошаљу у тзв."градове уточишта" почиње да се примењује. Трамп је објавио на Твитеру "да ће илегални мигранти који више не могу да се по закону налазе у притвору бити, према Министарству унутрашњих послова, предати градовима и државама уточиштима", наводи АП.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Он је такође навео да "Конгрес мора да 'поправи' законе и 'рупе' у закону". Нејасно је, међутим, да ли Министарство унутрашњих послова предузима било какве кораке да спроведе спорни план.

Адвокати су претходно поручили Белој кући да је та идеја неизводљива и да представља злоупотребу средстава у ситуацији када Управа за имиграције и царине САД има проблем са финансијама. Бела кућа и Министарство унутрашње безбедности нису данас одговорили на захтеве агенције за коментар.

Демократе у Конгресу затражиле су од званичника Беле куће и агенцијских службеника интерне документе о предлогу администрације да се затворени мигранти шаљу у "градове уточишта".

Председавајући три одбора Представничког дома послали су данас писмо Белој кући и Министарству националне безбедности тражећи увид у размењену електронску пошту и друга документа о тој идеји, укључујући и њену правну оправданост и потенцијалне импликације. У писму се каже да је "шокантно" да се таква акција разматра "из чисто политичких разлога".

Бела кућа је раније, следећи председника Доналда Трампа, саопштила да слање миграната без докумената у "градове уточишта" по САД, који их штите од депортације, остаје могућност.

Стотине градова у САД прогласиле су се за "уточишта" за мигранте који су илегално прешли јужну границу САД са Мексиком, одбијајући тако да помогну америчким имиграционим званичницима да лоцирају те имигранте, како би они могли да буду депортовани.

"Градови уточишта" у којима званичници ограничавају сарадњу са савезним властима које траже илегалне мигранте у САД су највише у областима где демократе имају већину, наводи агенција.

Италији се спрема велико зло. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Доналд Трамп о таксама и економским мерама

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА