Најновије

РУДАН: Ко плаче над Либијом и осталим спаљеним земљама? Је*е ми се што се у Паризу срушио торањ!

У Паризу је у пламену нестао торањ Нотре Дам. Горела је Нотре Дам, читав је свет гледао високи пламен, сватко ко у свету данас нешто значи пустио је сузу. Чак и Трамп.

Ведрана Рудан (Фото: Јутјуб)

Пише: Ведрана Рудан

Била бих се кладила да никад није чуо за Катедралу. Шта је Нотре Дам? То је феноменална готичка, то је била феноменална готичка катедрала. Драгуљ у круни која краси главу Запада.

Цивилизирани људи су изван себе. Једна је новинарка изјавила: "Чинило ми се као да је покрај мене пала бомба." Како она зна какав је осећај кад покрај тебе падне бомба?

Нека отпутује у Либију, Авганистан, Ирак, Палестину, Сирију, тамо људи знају како је то кад покрај тебе падне бомба. Све те бомбе које годинама падају широм Кугле баца Запад.

Притом се Француској, Америци, Енглеској, Италији и осталима живо је*е како ће се осећати они доле. Деца ће умирати у најстрашнијим мукама, остајати без руку, ногу, очију, њихови родитељи изгубиће и куће и кућишта. Гореће минарети, нестајаће градови стари хиљаде година.

Зашто? У име демократије, наравно. Ко плаче над Либијом и осталим спаљеним земљама? Је*е ми се што се у Паризу срушио торањ.

Да су раднике који су обнављали Катедралу боље плаћали, можда би још стајао на месту? Да Запад троши онолико пара на градњу колико троши на разарање, Нотре Дам не би остала без торња.

За мене је мокро париско згариште симбол трулог Запада. У једном дану може туђе земље претворити у прах и пепео, уништити судбине милиона људи, а није у стању угасити торањ у пламену.

Сви смо чули како ће један од најбогатијих људи на свету, тежак је неколико милијарди нечега, донирати 100 милиона еура да би Нотр Дам постала још старија и лепша. Придружиће му се многи њему слични.

Одакле паре, господо? Колико је људи побијено, колико је земаља разваљено да би један човек могао имати милијарде долара? Је*ени лицемери.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Дејан Берић о пожару.

Извор: Ведрана Рудан блог

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

РУДАН: НАТО нас је све уништио, а Косово је Америка!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА