Најновије

РЕВОЛУЦИОНАРНИ ЛЕК ПРОТИВ КУКАВИЧЛУКА: Узгајање ''слободног мозга'' и подму*ивање

"Решење је - 3Д биопринтинг тестиса! Овако узгојена "јаја" била би субвенционисана од државе и представљена свим заинтересованим "безму*овићима" у циљу повратка изгубљеног самопоштовања", истакао је др Тмурни.

Доктор (Фото: Pixabay)

Пише: Тимур Тмурни

Прошле године су Руси, користећи 3Д биопринтинг технику стварања органа из матичних ћелија у хидрогелу, први свијету представили вјештачки произведену штитну жлијезду миша. Израелци су сада представили „3Д штампано“ зечје срце са крвним судовима. Још је рано говорити о потпуно функционалним „биолошки одштампаним“ органима за пресађивање код људи, али свјетска медицинска наука у садејству са напретком технологије великим корацима граби напријед.

Мене тјеши то што смо ми у Црној Гори, како зборе из Владе Црне Горе, „раме уз раме са најразвијенијим здравствима Европе“ и засигурно међу свјетским научним гигантима. Погледао сам 2Д одштампан извјештај за пацијента на папиру, отисак штампе је нешто слабији, поједине реченице се теже читају, али тонер у складу са мјерама штедње још може да изгура до замјене.

Планирам да покренем 3Д биоштампу у Црној Гори. Приоритет би требало да имају органи и жлијезде којих највише недостаје у црногорском друштву. Свјестан да је узгајање „слободног мозга“ тренутно скопчано са непремостивим тешкоћама и ограничењима, предлажем 3Д биопринтинг тестиса, у народу познатих као м*да. Могли би за почетак принтати говеђа или крмећа, па се полако припремати за прелазак на људске тестисе.

Овако узгојена „јаја“ била би субвенционисана од државе и представљена свим заинтересованим „безму*овићима“ у циљу повратка изгубљеног самопоштовања. Расплодни или естетски потенцијал у првим фазама није од пресудног значаја. Психолошки и психијатријски ефекат је оно што ме највише води ка истраживању.

Специјална болница за психијатрију Доброта је већ показала интересовање за партиципирањем у завршном дијелу пројекта, али без подршке Владе Душка Радијатора Марковића и режимских визионара ово велико научно прегалаштво за Нобелову награду нема перспективу.

Апелујем на све одговорне и заинтересоване да дају несебичну подршку у реализацији 3Д штампања тестиса за широку потрошњу. Помуђивање Црне Горе је национални интерес. Срдачан поздрав уз најрадосније покличе „Даевјечна Црна Гора“ и „Да Србин ради“!!!

Да ли је опозиција у Србији матирала власт, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тимур Тмурни: Заточници интереса

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА