Најновије

Дело које заслужује посебну пажњу:Капитална биографија „Леонардо да Винчи“ угледала светлост дана!

У години када цео свет обележава 500 година од смрти „ренесансног човека“ и „универзалног генија“ Леонарда да Винчија, издавачка кућа Лагуна и Аддико банка представили су на конференцији за новинаре 18. априла изузетну биографију „Леонардо да Винчи“ из пера Волтера Ајзаксона.

Фото-Промо

На конференцији су говорили директор Лагуне Дејан Папић, председник Извршног одбора Аддико банке Војислав Лазаревић и преводилац Горан Скробоња.
 
На основу хиљада страница из Леонардових невероватних бележница и на основу нових открића о његовом животу и раду, Волтер Ајзаксон нам разоткрива великог уметника и научника повезујући Леонардову уметност и науку.
 
„Није био проблем објавити ову књигу, али да нисмо нашли партнера, Аддико банку, она би била много скупља и самим тим многима недоступна“, рекао је Дејан Папић. „Уз ову сарадњу књига ће доћи до много ширег круга читалаца, јер сматрам да је ово капитално дело које заслужује озбиљну пажњу и озбиљне тираже. Изузетно ми је драго што је Аддико банка препознала ову нашу иницијативу и изашла нам у сусрет. Од објављивања, ово је једна од најпродаванијих књига у нашим књижарама, што и не чуди с обзиром на тему и аутора.“
 
Аддико банка има дугорочну стратегију подршке култури, а као наставак сарадње са Лагуном започете кроз иницијативу „Читање нас спаја“ објављена је ова важна књига.
 
Војислав Лазаревић нас је подсетио да банке потичу баш из Леонардовог доба, доба ренесансе. „Чланови породице Медичи су били мецене Леонарда да Винчија. Ми као банка подржали смо ову књигу јер је Да Винчи био вођа и иноватор неког новог покрета, а и ми се препознајемо у томе, желимо да будемо иноватори на свом пољу.“
 
Волтер Ајзаксон није непознат домаћој публици. Његове књиге о Стиву Џобсу и Алберту Ајнштајну превео је Горан Скробоња, а сада и књигу „Леонардо да Винчи“.
 
„Ајзаксон је изузетно цењено име у свету публицистике, а чини ми се да је у жанру биографије пронашао прави позив. Пред нас је изнео импресивну слику о Леонардовом животу која је истовремено и фактографска грађа и узбудљив наратив који се чита готово као биографски роман. Књига је фантастично опремљена, заступљене су репродукције свих Да Винчијевих завршених дела, као и скице већине недовршених дела, али и елементи из његових бележница. Пратимо његов живот од рођења, преко боравка у Фиренци, до Милана, све турбулентне догађаје са изузетним историјским фигурама, схватајући да смо читајући ову књигу сведоци како је Леонардо, дефиниција ренесансног човека, мењао свет.“

Извор:Правда

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube