Најновије

ЂИЛАС ОСНОВАО СТРАНКУ СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ: Ово су њени основни циљеви (ВИДЕО)

Слобода и правда су данас најважније речи у Србији за које треба сви заједно да се боримо. Основна карактеристика странке коју смо основали јесте да неће бежати од проблема. Покушаћемо да побегнемо од тога да се политичари претворе у политичке аналитичаре који коментаришу изјаве других политичара већ ће нудити конкретна решења, рекао је после Оснивачке скупштине Странке слободе и правде Драган Ђилас који је изабран за њеног председника.

Драган Ђилас, Странка слободе и правде (Фото: Јутјуб)

Према Ђиласовим речима,  фокус новоформиране странке биће на економском развоју Србије и на образовању јер га не сматрају трошком него улагањем. Ђилас је истакао да ће странка изаћи са предлогом решења за КиМ.

– Залажемо се за то да два парламента усвоје Декларације о помирењу. Сматрамо да је помирење два народа а не разграничење, решење. Треба омогућити слободу кретања, економску сарадњу, сарадњу два тужилаштва и полиције у борби против криминала – навео је Ђилас.

Он је најавио решење за положај учесника ратова, оснивање фода за мајке које остају без прихода на дужи период, обезбеђивање бар једног бесплатног оброка за децу у школама, да сваки родитељ који има дете ометено у развоју има бар један оброк.

У изабраном руководству ССП су и Борко Стефановић, потпредседник са овлашћењима заменика и Мариника Тепић и Дејан Булатовић као још два потпредседника. Изабрано је и око 40 чланова Председништва међу којима су Марко Бастаћ, председник београдске општине Генерални Стари град и посланица Ана Стевановић. Генерални секретар је Вук Вучуревић.

Ћиласова странка настаје на “темељу” Зелене еколошке партије- Зелени која ће ускоро у регистру партија бити преименована у Странку слободе и правде. Уз њу у ССП ушла је и Стефановићева Левица Србије и још десетак покрета и појединаца.

У Програмској платформи се наводи да је слобода највећа вредност наше прошлости, садашњости и будућности, као и да ће Србија бити земља правде у којој неће бити повлашћених, недодирљивих, потлачених и понижених. Под геслом „Србија може“ наводе се гаранције и мере за које се ова странка залаже у области економије, образовања и спорта, здравства, рада и социјалне заштите, правосуђа, културе и информисања, заштите животне средине, безбедности, спољне политике, државне управе и локалне самоуправе, а посебан део издвојен је за КиМ и Војводину. Као један од задатака се наводи уређена држава са ефикасним јавним службама у којој су закони исти за све и сви имају шансу.

После Оснивачке скупштине свечсности која је уприличена у сали општине Стари град. Као гости дошли су лидер ДС Зоран Лутовац, председник Двери Бошко Обрадовић, потпредседник Народне странке Никола Јовановић.

Амерички оперативци примећени данас код Народне скупштине. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Оснивачка скупштина Странке слободе и правде, Драгана Ђиласа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА