Најновије

КРВАВИ АПРИЛ У СИРИЈСКОЈ ПУСТИЊИ: Џихадисти ИД помогли Израелу и Америма?! Поред 35 убијених војника САА, ево шта још забрињава

Исламска држава недавно је појачала нападе широм Сирије, усмеравајући их на руте снабдевања Сиријске арапске војске (САА) и Сиријских демократских снага (СДФ).

Сиријска војска у пустињи (Фото: Јутјуб)

Само у априлу месецу, Исламска држава (ИД) је извршила најмање пет-шест напада дуж линије снабдевања сиријске војске од Палмире до Деир ез Зора. Као резултат ових заседа, убијено је више од 35 војника Сиријске арапске војске, а још десет војника је заробљено од стране Исламске државе.

Ови напади ИД присилили су Сиријску арапску војску да пошаље велика појачања ка Ал-Мајадину како би заштитила међународни аутопут. Заштита међународног аутопута је императив за сиријску војску зато што се они припремају за поновно отварање овог пута који повезује Дамаск и Багдад.

Међутим, ако се ови напади наставе, поновно отварање међународног аутопута може бити одложено, што ће такође спречити Иран да транспортује нафту у Сирију. Сирија се тренутно суочава са најгором нафтном кризом откако је земља стекла независност од Француске; ову блокаду су наметнули западни центри моћи сиријској влади. 

Исламска држава заузела нове територије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како женски снајперисти из редова Курда “скидају” џихадисте Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА