Најновије

НОВИ НОЖ У ЛЕЂА СРБИЈИ! Подгорица и Приштина потписали споразум о војној сарадњи

Црна Гора и лажна држава Косово потписали су План билатералне сарадње у области одбране, што представља нови нож у леђа Србије од стране званичне Подгорице, пише подгорички портал ИН4С.

Војска ЦГ у Тирани (Фото: Министарство одбране ЦГ)

Како је саопштено из ресора на чијем је челу Предраг Бошковић, документ је испред Црне Горе потписао генерални директор Директората за политику и планирање одбране Министарства одбране Ивица Ивановић.

–Директор Ивановић потписао је План билатералне сарадње у домену одбране између Црне Горе и Косова за 2019. годину, саопштено је из Министарства одбране Црне Горе.

Документ је потписан у Тирани, где је одржан састанак земаља чланица и посматрача  Америчко-јадранске повеље (А-5).

Како је саопштено, на састанку су разматрани актуелни безбедносни и политички изазови у региону, са посебним фокусом на НАТО политику отворених врата, будуће пројекте у оквиру Повеље, те заједничко учешће у мировним мисијама и операцијама.

Ивановић је, како се наводи, потврдио посвећеност Црне Горе промоцији евроатлантских вредности кроз механизме А-5 и спремност да пружи политичку и експертску подршку свим земљама аспирантима за чланство у НАТО.

Он је, такође, нагласио значајну и конструктивну улогу Сједињених Америчких Држава, НАТО и ЕУ у успешном спровођењу реформских процеса у региону Западног Балкана.

О војној вежби балканске мафије прочитајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Узеће ти образ НАТО

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА