Најновије

ВОЈНА ВЕЖБА БАЛКАНСКЕ МАФИЈЕ: Криминал на најчувенијем југословенском војном броду

Војна полиција је јутрос на школском броду „Јадран“ пронашла више десетина килограма материје за коју се сумња да је дрога, саопштено је из Министарства одбране Црне Горе.

Брод Јадран (Фото: Влада ЦГ)

„На основу оперативних радњи овлашћених службених лица Одељења за војно-обавештајне и безбедносне послове, дошло се до сазнања да одређене криминалне групе имају намеру да искористе крстарење школског брода „Јадран“, које је било планирано за данас, 19. априла 2019. године, за спровођење криминалних активности. У раним јутарњим часовима, од стране војне полиције, извршен је преглед и претрес школског брода „Јадран“, при чему је пронађено више десетина килограма материје за које се сумња да се ради о психоактивним супстанцама„, наводи се у саопштењу МО.

О догађају је обавештена Управа полиције и надлежно тужилаштво.

Данас је било планирано да се реализује практична обука студената Поморског факултета из Котора, а у оквиру досадашње сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе.

„Припадници Управе полиције и Војне полиције, по налогу овлашћеног тужиоца, спроводе мере и радње у циљу откривања и процесуирања починилаца овог кривичног дела. Надлежни државни органи ће о даљим активностима везаним за наведени случај, у току дана додатно информисати јавност“, додају из МО.

Брод је требало да исплови у 11 часова, али се студенти Поморског факултета нису укрцали.

Војна вежба балканске мафије

Лидер ПзП и члан Председништва ДФ-а, Небојша Медојевић, прокоментарисао је овај догађај на свом фејсбук профилу речима: “Цело село шмрче бело!!! И војска почела да шверцује дрогу. Нова улога војске у систему националне безбедности дилера наркотика“.

Медојевић је истакао да је некад имао част да се вози школским бродом “Јадран“, а да данас, како додаје, чита како Морнарица Црне Горе шверцује дрогу на некадашњем поносу ЈРМ.

“Има ли краја ужасу“, упитао је посланик ДФ-а.

Лидер ПзП-а подсетио је да је више пута јавно упозоравао како је шверц наркотика постао “државни“ бизнис и како се тим баве полиција, АНБ, Царина, мафија, а, како каже, “ево сад и Војска“.

“Криминал је толимо старстао са државом и друштвом да је постао саставни део система. Биће потребни дубоки и болни резови и дугачак период лечења. Ми смо у тешким, тешким проблемима“, закључио је он.

Какав призор дочекује присталице власти у Србији, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С/Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Школски брод Јадран градила Србија, а око њега се споре Хрватска и Црна Гора

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА