Најновије

АМЕРИ У ХИТНОЈ АКЦИЈИ: Русија прети НАТО савезу на целом источном боку, предузеће се пакет мера!

Министри спољних послова земаља НАТО на састанку у Вашингтону ће предузети пакет мера као одговор на руске акције у Црном мору, саопштио је новинарима високи званичник Стејт департмента. Састанак ће бити одржан 3-4. априла.

Заплењени украјински бродови (Фото: Јутјуб)

Представник Стејт департмента је објаснио да су најављене мере "део одговора на изазове са којима се НАТО суочава у региону".

"Не само због инцидента у Керчском мореузу, него и зато што верујемо да Русија прети НАТО савезу на целом источном боку, не само на северу. Не желим да будем испред министара, али резултат ће бити пакет мера" рекао је он.

Раније је портпарол Стејт департмента Роберт Паладино саопштио да САД "кроз изолацију шаљу Русији јасан сигнал да је инцидент у Керчском мореузу неприхватљив", а током којег су украјински бродови задржани јер су нарушили територијалне воде Русије, те правили опасне маневре на руској територији.

"Сасвим је очигледно да очекујемо повратак украјинских морнара и бродова, а агресија коју смо видели је неприхватљива и послат је снажан сигнал отказивањем сусрета између америчког председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина" рекао је Паладино. 

На питање да појасни какав је сигнал послат, Паладино је одговорио "кроз изолацију".

Прочитајте ОВДЕ какве то оптужбе пљуште у Украјини.

Извор: vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Границе истока: НАТО-Русија, борба за Балкан?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА