Најновије

ШОКАНТНА ИЗЈАВА ПОБЕСНЕЛОГ ЛАВРОВА: Трампе “чисти се” из Венецуеле! Руска војска је тамо и остаће!

“Руске трупе су у Венецуели на апсолутно легитимној и правној основи.” То је изјавио руски министар иностраних послова Сергеј Лавров, коментаришући у интервјуу за програм “Москва, позивајући америчког председника Доналда Трампа да “се чисти” из Венецуеле.

Лавров (Фото: РИА)

“Министарство спољних послова Руске Федерације већ је дало одговарајући коментар. Одговорили смо на телефонски позив који ми је упутио амерички државни секретар Мајк Помпео о готово истом, љубазнијем позиву. Објаснили смо шта наши војници раде у Венецуели, обезбеђујући опрему коју смо испоручили у складу са међувладиним споразумом који је ратификовао венецуелански парламент и апсолутно у складу са уставом Венецуеле на апсолутно легитимној и правној основи “, рекао је министар а преносе руски медији.

На питање колико су у дипломатској пракси прихватљиве такве фразе попут „вуци се“, Лавров је навео да не жели да разговара о манирима.

„Сада је време за такве нове приступе, посебно у америчкој политици, корацима и изјавама. Препуштам људима да процене по свом укусу ”, додао је руски министар иностраних послова.

Коментаришући Помпеову изјаву о потреби за новим заједничким акцијама са НАТО-ом према Русији због Украјине, министар је истакао да у америчкој дипломатији сада нема ништа, осим ултиматума, а у случају да се он одбије – санкције. Још један алат је некако нестао из арсенала америчке дипломатије и то је тужно, приметио је Лавров.

“Да будем искрен, он много изјављује. Када понекад разговарамо телефоном (дуго времена се нисмо видели лично), он разговор води сасвим коректно. Иако је јасно да се практично не слажемо око већине тема. Али сталне претње … Ако радите као шеф агенције за спољне послове, онда морате да тражите дипломатске приступе разним проблемима “, нагласио је министар.

Амерички нуклеарни бомбардер примећен близу руских граница. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Захарова жестоко одговорила Трумпу на ултиматум о Венецуели!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА