Најновије

КОСОВО САМО ШТО НЕ ЕКСПЛОДИРА! Шиптари комотно могу да крену у инвазију - све врви од оружја!

Тзв. косовска полиција процењује да на Косову има око 200.000 комада оружја које је у илегалном поседу, а у акцији легализације, покренуте децембра прошле године, до сада је поднето више од 700 захтева, јавља РТК. Ти захтеви поднети су у последња четири месеца, а до сада је око 300 грађана добило сагласност Министарства унутрашњих послова за легализацију оружја.

Припадник полицијских снага лажне државе Косово (Фото: Јутјуб)

- У последња четири месеца, 723 грађана је искористило ову прилику и поднело захтев за легализацију, 291 су добили сагласност, а данас ћу лично доставити 10 одобрења - рекао је Изми Зека, заменик министра полиције. Он је нагласио да је сврха ове кампање да се грађанима “пружи могућност да имају оружје у легалном поседу према одредбама Закона о оружју, који је усклађен са директивама ЕУ о ватреном оружју”.

- Од када је почела примена овог закона, догодило се неколико инцидената с оружјем у легалном поседу. Ипак, у већини инцидената оружје је било илегално, а више од 20 људи је убијено - рекао је Зека.

- Иницијативном за легализацију оружја грађанима Косова је омогућено да поштују владавину права - сматра Зека, сугеришући грађанима да искористе наредна два месеца да то и учине.

Рок за подношења захтева за легализацију је 17. јун, а након овог периода илегално оружје биће заплењено. Поседовање илегалног оружја биће кажњавано новчаном казном до 7.500 евра и затвора до 10 година, саопштено је из тзв. Косовске полиције, преноси РТК.

Остаћемо ускраћени информације о томе ко је платио Вучићев скуп. Погледајте ОВДЕ.

Извор: FoNet

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Полиција лажне државе Косово

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА