Најновије

ОВО ЈЕ ХИТЛЕРОВ НАЈЛУЂИ ПЛАН: На врхунцу моћи, Фирер планирао инвазију САД! Ове карте Амери открили на време! (ВИДЕО)

Четири месеца након што су Јапанци бомбардовали Перл Харбор, и тако подстакли улазак САД у 2. светски рат, Хитлер се чинио незаустављивим.

Адлоф Хитлер (Фото: Јутјуб)

Немачке снаге на источном фронту напредовале су према Москви, а Хитлер је у том тренутку рата био сигуран у своју победу. Јапан је задирао у различита британска, холандска и америчка упоришта на Тихом океану, а амерички бродови морали су да се носе са разарајућим нападима камиказа. 

У тим несигурним тренуцима није се чинило немогуће да магазин ЛИФЕ објави разне сценарије по којима би Немачка и Јапан могли да нападну и САД.

Било је ту разних планова инвазије америчке обале, па и могућих напада на западну обалу, и Калифорнију. 

Четврти план комбиновао је поморску снагу сила Осовине у њиховом преузимању Атлантика, што би могло довести до евентуалне инвазије САД-а путем реке Мисисипи.

Била је ту могућност и напада кроз Норфолк. 

Шести план је био напад путем Канаде кроз реку св. Лоренса и Хадсон Вали. 

Нацистички документи који детаљно описују њихове планове за холокауст у Северној Америци изашли су на видело, али није јасно у којој је мери Немачка заправо планирала инвазију на САД, иако знамо да су експериментисали са пројектилима дугог домета са намером напада. 

Без обзира колико се зна или не зна о томе да ли је Хитлер планирао да се удружи са Јапанцима и напасти САД, сигурно је како споменути сценарио показује стање нервозе које је због потенцијалног напада владало у земљи.

Што се тиче Јапанаца они су на крају сами кренули у свој подухват и наводно две године развиали озбиљан пројекат израде хиљаде лаганих али издржљивих балона бомби које су планирали да пошаљу преко Тихог океана 1945. године. Уз помоћ ужади с којом су на балоне привезали експлозив, план им је био да Северну Америку заспу ватреним балонима, који су требали да изазову масивне шумске пожаре.

9000 таквих Фу-Го балона лансирано је од децембра 1944. до априла 1945. године, али је већина завршила у океану. Само неколико балона дошло је до циља, а у тим нападима погинуло је петоро недужне деце и једна трудна жена у Орегону. Али како је било реч о не баш тако успешном плану, Јапанци одустали од тог плана и вратили се испробаним тактикама. Можда би инвазија САД-а завршила као ти 'ватрени' балони, али сигурно је да карте и планови показују како је могло доћи до јако застрашујућег напада.

Прекид сарадње Русије са НАТО-ом отворио је питање како ће се даље развијати комуникација око бројних неуралгичних тачака у свету: од Балтичког мора, Арктика, Украјине, Сирије, Ирана, Венецуеле и многих других. Прочитајте ОВДЕ све детаље одмеравања снага САД и Русије..

Извор: Курир/express. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА