Најновије

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ ДНР: Покушали да убаци диверзанте, дошло до жестоке борбе, мртвих на обе стране (ВИДЕО)

Украјинска војска покушала је синоћ да продре на територију самопроглашене Доњецке народне републике. Током борби су погинула три браниоца, саопштио је представник Управе ДНР Данил Бесонов.

Илустрација (Фото: РИА)

„Противник не одустаје од покушаја да заоштри ситуацију на линији фронта уочи другог круга избора за председника Украјине. Око 18.00 часова, надајћи се да је нашим заштитницима попустила пажња, противник је уз помоћ две диверзионо-обавештајне групе од по 10 до 12 људи покушао тајно да продре на територију републике у области насеља Октјабр", рекао је Бесонов.

Према његовим речима, „током неразумног покушаја противника да заузме положаје устаника" погинула су четворица, а рањена петорица украјинских војника.

„Нажалост, у борби су тројица наших хероја дала своје животе испуњавајући дужност заштите републике… Дејства украјинске стране усмерена су на пропаст другог круга избора за председника Украјине, у којима је победа Петра Порошенка мало вероватна", рекао је Бесонов.

Други круг председничких избора у Украјини биће одржан 21. априла. За председничку функцију надмећу се Владимир Зеленски и актуелни шеф државе Петро Порошенко.

О хероју са Кошара читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА