Најновије

КАКО ЋЕ И КАДА ДОЋИ ДО СМАКА СВЕТА? Тајна порука: Ево шта је предвидео Леонардо да Винчи на једној од најчувенијих слика

Геније Леонардо да Винчи је наводно предвидео тачан датум смака света и о томе је оставио тајну поруку у једном од својих највећих дела.

Уметник из 16. века широко се сматра највећим интелектуалцем свих времена. Његов најпознатији рад, "Мона Лиза", држи Гинисов рекорд за највишу вредност осигурања од више од 700 милиона фунти.

Међутим, фреска "Последња вечера", која се налази у Санта Марији дела Грације у Милану, скоро једнако је позната у свету, као најкопиранија религиозна слика икада. Уметничко дело представља сцену последње вечери Исуса Христа са апостолима, како је описана у Јеванђељу по Јовану 13:21.

Да Винчи је представио како су се осећали апостоли када је Исус објавио да ће га један од њих издати. Међутим, у делу је можда скривена и тајна порука о крају света, открива је серија "Топ 10 мистерија и тајни".

- Он се веома потрудио да истакне број три - наводи се у документу из 2017. године.

"Постоје три прозора и три групе апостола. Да ли је једноставно желео да истакне веровање у Свету Тројицу, или слика скрива нешто више?", питају се аутори.

Ту спекулације не престају јер се сматра да бројеви сакривају мрачно пророчанство о крају света. Према речима Сабрине Сфорце Галиције, истраживача Ватикана, Да Винчи је предвидео глобалну поплаву 21. марта 4006, која ће како тврди, уништити људску расу.

- Постоји, Да Винчијев код, а то није само онај који је популарисао Ден Браун - рекла је она.

Галиција је прегледала таписерију "Последње вечере" направљене за краља Луја 13, која је заснована на Да Винчијевој фресци.

Тајна вечера (Фото: Pixabay. com)

Радила је на наставку да објасни "Да винчијев код", који укључује знакове зодијака и његову употребу 24 слова латинског писма да представи 24 сата у дану. Она тврди да је схватила да је Да Винчи предвидео крај света у "гобалној поплави" која би започела 21. марта, 4006. и завршила 1. новембра исте године.

Прочитајте ОВДЕ све о Хитлеровом најлуђем плану.

Извор: express. co. uk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Невероватно Леонардово откриће…

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА