Најновије

САДА ИЗРАЕЛУ НЕМА СПАСА?! Врховни вођа Ирана донео судбоносну одлуку!

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хаменеи именовао је у недељу ујутро новог заповедника Исламске револуционарне гарде (ИРГЦ). Према извештају из Техерана, ирански врховни вођа именовао је генерала Хосеина Саламија за заповедника снага ИРГЦ-а. Генерал Салами замениће генерала Мохамада Акона Џафарија као команданта ИРГЦ-а, који је био лидер ове војне формације од 2007. године.

Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи (Фото: Јутјуб)

Нови командант ИРГЦ-а сматра се агресивнијим од свог претходника када је реч о војним питањима, укључујући сукобе с Израелом и Сједињеним Државама. Раније ове године, генерал Салами је обећао да ће уништити Израел ако покуша да започне нови рат с Ираном.

- Најављујемо да ако Израел предузме било који корак да започне нови рат, без сумње, тим ратом би се елиминисао Израел, а окупиране територије ће поново бити слободне - рекао је Салами.

У другом говору у фебруару, генерал Салами је рекао да Иран планира да разбије Америку, Израел и њихове партнере и савезнике. “Наше копнене снаге би требало да очисте планету од прљавштине”.

Нови командант ИРГЦ-а је несумњиво непријатељскији у својој реторици него његов претходник, али се сматра и агресивнијим. Именовање Саламија долази само неколико дана након што је амерички председник Доналд Трамп прогласио ИРГЦ терористичком групом.

Ирачке снаге упозориле Дамаск. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нови вођа Иранске револуционарне гарде, генерал Салами

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА