Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА РАЗБИЈЕНА У ЦЕНТРАЛНОЈ СИРИЈИ: Џихадисти ИД освојили град и планину - има их 3.000!

Исламска држава искористила је лоше време у централној Сирији током прошлог викенда и покренула је малу офанзиву како би заузела планинско подручје у близини границе са провинцијом Ал-Рака. Према једном војном извору у источном Хомсу, Исламска држава је успела да заузме планински град Ал-Кавм у подручју Ал-Сукне након што је убила више од 15 сиријских војника.

Тенк сиријских снага (Фото: Јутјуб)

Про-владина палестинска паравојна група “Лива Ал-Кудс” такође се повукла како би се прегруписала и осигурала област у близини историјског града Ал-Русафа у јужној области провинције Ал-Рака. Појачања сиријске војске су од тада ушла у то подручје и наредних сати ће вршити контра-напад како би очистиле ове планине северно од Ал-Сукне.

Други војни извор у том подручју рекао је да су се раније суочавали са проблемима између Ал-Сукне и Ал-Русафе; то је због недостатка контролних пунктова у овом планинском региону. Он је додао да сиријска војска често спроводи ноћне патроле на овом путу, али је сада тешко очистити те планине јер ће то захтевати велику операцију.

Верује се да Исламска држава скрива између 2.000-3.000 бораца у централној Сирији, а велики број њих се скрива у пећинама регије Бадија Ал-Шам која се налази између провинција Деир ез Зор и Хомс.

Ирачке снаге упозоравају. Американци крећу на ОВАЈ сиријски град.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прича о Ал Каиди и Исламској држави у Сирији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА