Најновије

АМЕРИКАНЦИ НЕ САМО ДА НИСУ НАПУСТИЛИ СИРИЈУ, ВЕЋ СПРЕМАЈУ КЛАНИЦУ: Довозе наоружање и обучавају милитанте с јасним циљем!

Новине Ал-Ватан на арапском језику јавиле су у понедељак да "Џаиш Мугавар ал-Тура" подржан од САД-а присиљава десетине младих из логора Ал-Рукбан да се придруже њиховим редовима у регији Ал-Танф у близини ирачке границе.

Америчка војска (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на изворе из групе коју подржавају САД, Ал-Ватан је рекао да ова нова лица пролазе интензивну војну обуку за велику борбу у блиској будућности. Лист наводи да ће те снаге покушати да протерају Сиријску арапску војску (САА) и Исламску револуционарну гарду (ИРГЦ) из кључног пограничног града Ал Букамал и великог града Ал-Мајадина у руралном Деир ез Зору.

Новине Ал-Ватан су такође навеле информисане изворе да су Сиријске демократске снаге (СДФ), које подржавају САД, такође упућене на те фронтове како би се помогло у офанзиви. Извори су указали и на напоре СДФ-а да пошаље додатну опрему у регион, додавши да је главни циљ ове операције пресецање међународног аутопута. Медијски извештаји су открили да је Вашингтон послао нову војну помоћ Сиријским демократским снагама (СДФ) источно од Еуфрата након што је прогласио крај рата против Исламске државе.

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону известила је у суботу да је Коалиција предвођена САД-ом послала нове војне конвоје, укључујући десетине камиона који превозе војну помоћ и логистичку опрему, из ирачког Kурдистана у подручја под контролом СДФ-а источно од Еуфрата. Додаје се да је преко 810 камиона који носе војну и логистичку опрему за Коалицију под вођством САД стигло источно од Еуфрата.

Путин аминовао. Освета је почела. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА