Најновије

НАПАД ШИПТАРСКИХ ТЕРОРИСТА НА САА: Кренули на њих снајперима и топовима, мртви на обе стране! Изговорили ове речи, па... (ВИДЕО)

Шиптарски терористи који делују у оквиру формације „Џемат Албан“ напали су не један пункт под контролом сиријске армије. Они су на овај пункт напали са великим бројем снајперских пушака и митраљеза, укључујући и бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“.

Шиптарски терористи дивљају у Сирији (Фото: Јутјуб)

Шиптарски терористи који делују у оквиру формације „Џемат Албан“ напали су не један пункт под контролом сиријске армије. Они су на овај пункт напали са великим бројем снајперских пушака и митраљеза, укључујући и бестрзајни топ совјетске производње СПГ-9 „Копље“. Том приликом сиријска војска је претрпела извесне губитке.

На видео снимку је видљиво да група сиријских бораца под кишом метака извлачи једног погођеног борца, који не даје знаке живота. На овај напад је одговорила сиријска армија а претпоставља се да и међу терористима има губитака.

Ова терористичка група делује у саставу џихадистичке ултра-радикалне оружане групе „Хаџат Тахрир Аш-Шам“, која на позиције регуларне војске напада у садејству са групом Хурас Ад-Дин ( тачније Ал-Каида 2.0 у Сирији).

Иначе, према изворима са терена, ова терористичка група се састоји од неколико стотина исламиста са вахабистичким погледом на свет, који су овде дошли махом са простора Космета, Северне Македоније, Црне Горе и Албаније. Одлично су наоружани са великим бројем аутоматских пушака и снајпера, где има и оних великог калибра (трофејне пушке AM-50 Sayyad, Steyr SSG 69 итд.). У последње време приметно је ојачавање овог одреда са артиљеријским средствима за ватрену подршку.

Џихадисти ИД освојили град и планину - има их 3.000! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА