Најновије

РУСКА МЕГА ПОДМОРНИЦА КРЕЋЕ НА ЗАДАТАК: Највећа је на свету, али то није главна брига противника! Ово оружје посебно брине НАТО! (ВИДЕО)

Гигантска руска подморница Белгород која има запањујућу дужину од чак 184 метра, требала би бити премештена из тајне радионице по завршетку радова.

Белгород (Фото: Јутјуб)

Белгород има депласман од 14.700 тона и двоструко је већа од подморница у британској морнарици, а наоружан је нуклеарним подводним торпедима којима управља вештачка интелигенција. 

Руски председник Владимир Путин похвалио се да ови беспилотни "Посејдони" могу потпуно уништити мете удаљене чак 9.000 километара, а посебно су дизајнирани како би се супротставили НАТО-вим подводним снагама.

Белгород је изграђен у тајном бродоградилишту у граду Северодвинску, који је на крајњем североистоку Русије, а странцима је улаз забрањен, преноси Сан. Подморница је такође опремљена подводним пристаништем што јој допушта пласирање мање подморнице и беспилотних дронова. Прича се да би оваква подморница могла да саботира комуникационе кабеле и нафтну инфраструктуру у Северном мору.

У јануару, Фокс Њуз је известио да бивши виши саветник председника Трампа Кристијан Витон признаје да постоји "стварна забринутост" због ове подморнице плана. Прототип подморнице коју већ називају "машином за судњи дан" с пробном вожњом започео је на Божић, известио је ТАСС.

"У морском подручју заштићеном од средстава за извиђање потенцијалних непријатеља, у току су подводни тестови нуклеарне пропулзије Јединице Посејдона", наводи извор одбране. 

Прочитајте ОВДЕ какав је то понос руске флоте упловио у кинеску луку.

Извор: Курир/vecernji. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА