Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА РАЗБИЛА ВЕЛИКУ ГРУПУ ЏИХАДИСТА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Покушали током ноћи да се пребаце из долине Еуфрата у област Бадија ал Шам!

Велика група терориста Исламске државе напустила је синоћ планину Багуз у источном Деир ез Зору и прешла реку Еуфрат да би дошла до територија Сиријске арапске војске (САА). Терористи Исламске државе покушали су да избегну војнике сиријске војске у Ал-Сајалу како би могли да допру до својих другова у региону Бадија Ал-Шам у западном Деир ез Зору.

Сиријске снаге у пустињи Бадија ал Шам у централној Сирији (Фото: Јутјуб)

Међутим, борци Исламске државе на крају су уочени од стране извиђача сиријске војске, што је довело до жестоког напада у граду Ал-Сајал. Сиријска арапска војска је напала борце Исламске државе који су почели да беже, том приликом САА је убила и ранила скоро све терористе током вечерњих сати.

Последњи пробој Исламске државе је други у последња 24 сата да је терористичка група покушала да побегне из региона Еуфрата ка Бадија ал-Шаму. Током недељног покушаја изласка из долине Еуфрата, снаге Исламске државе претрпеле су исту судбину као и њихови другови у понедељак. ИД спроводи ове покушаје пробоја ноћу како би побољшао њихове шансе да их не уоче ни Сиријска арапска војска ни Сиријске демократске снаге (СДФ).

Шиптари заједно са терористима ИД спремају хаос на Косову. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА