Најновије

СРПСКА ДЕСНИЦА: Дан Војске Србије се слави у знак сећања на дан када је подигнут Други српски устанак против отоманске власти!

Дан Војске Србије се слави у знак сећања на дан када је подигнут Други српски устанак против отоманске власти, а Милош Обреновић је на скупу старешина, у Такову 1815.године, објавио почетак новог устанка. Други српски устанак представља почетак процеса који је довео до већег степена српске аутонимије у оквиру Османског царства, и каснијег успостављања Кнежевине Србије, која је добила своју скупштину, Устав и наследну владарску династију, чиме је постављен темељ модерне српске државности, подсећа Српска десница.

Војска Србије (Фото: vs. rs)

Други српски устанак 1815. године довео је до коначног ослобођења и признавања модерне Србије на Берлинском конгресу 1878. године, као државе са пуним међународноправним субјективитетом, и представља темељ за стварање наше војске. 

„ У име Српске деснице честитам Војсци Србије овај свечани дан, посебно истичући да смо поносни на сваког припадника армије. Војска Србије успешно брани независност наше отаџбине, увек спремна да одговори на све задатке и изазове.“, истакао је председник Српске деснице Миша Вацић, додајући „У духу нашег народа, наше традиције јесте љубав према војсци. Војска је увек била и биће уз свој народ. Српска војска настала је из устаничких чета, из народа који је изборио своју слободу. Ту леже корени дубоке повезаности војске и народа.

Прочитајте ОВДЕ шта је немачки публициста појаснио у вези са НАТО бомбардовањем.

Извор: nacionalist. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА