Најновије

ЛАВРОВ: Уједињење Крима и Русије не може да промени нико - ни ЕУ, САД или НАТО

Министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је да је питање поновног уједињења Крима и Русије завршено и да никакав спољни фактор не може такву ситуацију да промени.

Лавров (Фото: mid.ru)

Он је јуче на презентацији збирке "Крим у развоју Русије, историја, политика, дипломатија. Архивски документи Министарства спољних послова Русије" рекао да су "Крим и Русија поново уједињени на опште добро и да ниједна страна деклерација САД, ЕУ или НАТО не може да промени ту чињеницу", преноси ТАСС.

- Питање поновног уједињења Крима са Русијом је решено без обзира да ли се то некоме допада или не - подвукао је Лавров и додао како "ниједна декларација која долази из Вашингтона, ЕУ или НАТО није способна да промени ту стварност, ни у политички,а ни правно"

Штавише", нагласио је министар, полуострво је у последње време све више посећено од стране представника из политичких, друштвених, пословних и културних кругова, укључујући и оне европске и они сами могу да виде стварност на Криму, и да његови становници чврсто стоје иза избора који су самостално направили.

Према Лаврову, клубови "пријатеља Крима" делују и постоје у великом броју земаља, а Руско министарство спољних послова ће наставити свој политички и информативни посао како би разјаснило све везано за поновно уједињене Крима и Русије.

- Наставићемо са јачањем међународних и економских веза полуострва у складу са доследном спољном политиком Русије - обећао је министар.

Лавров је рекао да ће ова збирка докумената која је јуче представљена у великој мери допринети раду Министарства спољних послова.

Шиптари заједно са терористима ИД упадају на север Косова до 5. јуна?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА