Најновије

ПАКИСТАН ИМА МОЋНО ОРУЖЈЕ! На овоме ће им сви позавидети, тестови одрађени у Арапском мору! (ВИДЕО)

Пакистанска морнарица је успешно тестирала испаљену противбродску крстарећу ракету у Арапском мору у уторак.

Противбродска крстарећа ракета (Фото: Јутјуб)

- Ракета је погодила свој циљ на копну, што означава импресивне могућности ракетног система. Успешно лансирање оружја на живо још једном је показало кредибилну ватрену моћ Пакистанске морнарице и беспрекоран ниво индигенизације у високотехнолошком наоружању које је постигла пакистанска одбрамбена индустрија - наводи се у изјави.

Заменик шефа морнаричког особља, вицеадмирал Калем Шаукат, био је сведок пуцањаве на брод у Пакистану. Усред тензија у Индији, вицеадмирал Шаукат је потврдио одлучност Пакистанске морнарице да осигура кредибилну одбрану морнарице и по сваку цену заштити националне поморске интересе.

Пакистанска морнарица није навела летелицу брзог напада за тестирање крстарећих ракета против копнених напада. Пакистан је развио против-бродску ракету базирану на “Бабур 1Б” (која је такође означена као Хатф VII), која је последњи тест испаљен у априлу 2018. године.

Од 2016. године, Пакистан је тестирао известан број нових далекосежних крстарећих ракета (АСЦМ), од којих су најпознатији АСЦМ, “Харба дуал-АСЦМ” и крстарећи пројектили за копнени напад (ЛАЦМ), и “Бабур 1Б” и “Бабур Вержн 2 дуал АСЦМ / ЛАЦМ”.

“Бабур Вепон Систем-1 (Б)” садржи напредну аеродинамику и авионику која може погодити мете на копну и мору са високим степеном тачности и има домет од 700 километара. Реч је о ракетама које се лако спуштају на терену, а имају и неке прикривене карактеристике и могу носити различите врсте бојевих глава.

Руси имају најбољи тенк на свету?! Овако нешто још није виђено! Прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА