Најновије

Ово више није теорија завере, Хитлер није извршио самоубиство: Нови документи ФБИ бацају другачије светло на крај вође Трећег Рајха (ВИДЕО)

Вођа Трећег Рајха извршио је самоубиство 30. априла 1945. године у свом бункеру након што је Берлин готово до уништен од стране савезничких снага. Са Фирером у смрт заједно је пошла и његова изабраница Ева Браун. Тако бар каже званична историја, она коју смо сви ми учили у школи. Али, да ли баш тако?!

Хитлер (Фото: Јутјуб)

Иако су се од завршетка Другог светског рата испредале разне "легенде" о Хитлеровом крају, чини се да докуметни које је недавно објавио амерички Федерални истражни биро (ФБИ) показују да оно што су многи сматрали "теоријом завере" све мање подсећа на "теорију" и све мање је реч о "завери".

Наиме, према документима ФБИ, нацистички вођа побегао је у Аргентину на самом крају Другог светског рата, 1945. године.

Према објављеним материјалима, вођа Трећег рајха је у подморници стигао у Јужну Америку, као и да му је шест високих аргентинских званичника пружило уточиште на ранчу у јужним Андима. Према наводима, он је то учинио две и по недеље након пада Берлина.

Како пишу поједини медији, информације о његовм бекству су стигле и до директора ФБИ, Едгара Хувера, али их је врх федералног бироа сматрао непотпуном, па је закључила да је немогуће наставити потрагу за Хитлером на основу тих информација.

Чин бекства се наводно организовао у две подморнице у то време, грађене по најмодернијим стандардима и са могућностима дуге пловидбе без изклажења на површину.

Хитлер је, како се наводи у извештају, стигао у Аргентину заједно са 50 људи, официра блиских његовом режиму и њиховим породицама. Између осталог, у њему се позива и на извештај локалне полиције о подморници која се одједном појавила на аргентинској обали.

Први извештај датира од 21. септембра 1945. године, док је према званичној верзији, Адолф Хитлер извршио самоубиство 30. априла 1945. године.

Убице са Блиског истока се враћају у Босну. Више о томе читакте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА