Најновије

СЕВЕРНА КОРЕЈА ДИЖЕ ВОЈСКУ НА НОГЕ! Амери и Јужњаци су претерали - време је да осете гнев Ким Џонг Уна! (ВИДЕО)

Севернокорејски комитет за мирно уједињење земље осудио је у четвртак Јужну Кореју због спровођења заједничких војних вежби ваздушних снага са САД на Корејском полуострву и обећао адекватан одговор властитим оружаним снагама.

Ким Џонг Ун, лидер Северне Кореје (Фото: Јутјуб)

- Јужнокорејске власти се супротстављају процесу помирења на Корејском полуострву и таква перфидност нас је у великој мери разочарала. Ветар природно доноси таласе. Пошто су јужнокорејске власти заједно са САД постале очигледне у својим војним провокацијама против наше републике, биће одговарајућег одговора наше војске - наводи се у саопштењу Комитета.

Двонедељна вежба почела је у понедељак, и представљала је скраћену верзију вежби “Мек Тандер”. Аустралијске снаге ће такође учествовати у вежбама.

Претходно, коментаришући војне вежбе, актуелни амерички секретар за одбрану Патрик Шанахан и јужнокорејски министар одбране Јеонг Киеонг Доо приметили су да су вежбе умањеног обима као део покушаја да се "смањи напетост и подрже наши дипломатски напори да се постигне потпуна денуклеаризација на Корејском полуострву као коначан, потпуно верификован чин”.

Истовремено, амерички председник Доналд Трамп објаснио је на Твитеру да жели да оконча вежбе како би "уштедео стотине милиона долара за САД за које ми не добијамо надокнаду".

Сиријски војни стручњак открива због чега Руси бомбардују Идлиб. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА