Најновије

АСИРЦИ У ШВЕДСКОЈ НА МЕТИ РАДИКАЛНИХ ИСЛАМИСТА! Формирају сопствену полицију да би се заштитили у туђини! (ВИДЕО)

Асирци се у Шведској суочавају са претњама насиљем од стране великог броја људи, саопштила је Сиријска национална федерација за шведски лист "Самхалснит" ове седмице. У понедељак је Сиријска национална федерација објавила фејсбук објаву у којој откривају бројне претње које су примили од људи који говоре арапски.

Асирац (Сиријац-хришћанин) у Шведској (Фото: Јутјуб)

Према тој објави, Сиријска национална федерација контактирала је полицију у Шведској у вези ових претњи; међутим, ништа није учињено како би се осигурала њихова безбедност. Неколико чланова групе коментарисало је ту позицију и позвало СНФ да формирају полицијске снаге које би се бавиле тим претњама. Један корисник је рекао: "Морамо направити сопствену полицију!"

СНФ је изјавила да су примили претње у неколико наврата, а да полиција није ништа предузела.

- Мало је другачије. Они нас, на пример, могу оптужити за одлазак у западне земље са Блиског истока и навести као издајнике. У једном тренутку су рекли да ће учинити исто нама у Шведској као што су то учинили на Блиском истоку - наводи се у саопштењу.

На питање шта значе ове претње, СНФ је рекао да је то “геноцид који је извршен на Блиском истоку против хришћана. Дошли смо  у Шведску, али они су нас пронашли и овде”.

- Очекујемо неки јебени грађански рат између различитих група ако неко не стави тачку на то. Људи који су чинили страшна недела на Блиском истоку, сада су овд и изгледа да нико за то не мари - наводи се у саопштењу СНФ-а.

Према претходним информацијама са друштвених мрежа, постоји широко распрострањен осећај поделе међу Сиријцима у Шведској који се односи на способност владавине права да их заштити и процесуира злочине.

Обала Латакије поново нападнута. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА