Најновије

НЕМЦИ ЗАНЕМЕЛИ, ЗИНУЛИ У НЕВЕРИЦИ: Ким Џонг Ун их жешће израдио, па се сада правдају да немају ништа с њим! (ВИДЕО)

Немачки произвођач аутомобила Дајмлер наводи да нема појма како је лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун набавио њихове луксузне блиндиране лимузине. Како наводе, они му нису продали јер поштују санкције УН. Верује се да председник С. Кореје користи верзију која је опремљена најнапреднијим комуникацијским и забавним системима.

Ким Џонг Ун, лидер Северне Кореје (Фото: Јутјуб)

Ким је користио Дајмлерове брендиране лимузине на неколико самита. Возио се њима ове седмице какада се састао са руским председником Владимиром Путином, као и у оба његова претходна самита са председником Доналдом Трампом. Северној Кореји је забрањена продаја луксузне робе, укључујући лимузине због санкција Уједињених нација, које су имале за циљ да притисну Пјонгјанг да напусти развој нуклеарног оружја.

Међутим, ове недеље лидер Северне Кореје користио је две лимузине које су га чекале у станици Владивосток. Парадирао је у "мерцедес мајбах С600 пулман гуард", а у пратњи је био "мерцедес мајбах С62". Верује се да је користио "С600 Пулман Гуард" за своје самите са Трампом у Сингапуру у јуну прошле године и у Ханоју фебруара ове године.

- Немамо апсолутно никакву идеју о томе како су та возила испоручена у Северну Кореју - рекла је портпаролка Дајмлера Силке Моцкерт.

Дајмлер, компанија са седиштем у Штутгарту, важи за једну од највећих и најпрестижнијих аутомобилских гиганата на свету. Они су један од највећих произвођача висококвалитетних путничких аутомобила и највећи светски произвођач камиона изнад 6 тона. 

- Наша компанија више од 15 година нема никаквих пословних веза са Северном Корејом и строго се придржава ембарга. Да би се спречиле испоруке у Северну Кореју и било коју од њених амбасада широм света, Дајмлер је имплементирао свеобухватан процес контроле извоза. Међутим, продаја возила од стране трећих лица, посебно половних возила, је изван наше контроле и одговорности - закључује Силке Моцкерт.

Нови напад на Шри Ланци. Одјекнуле три снажне експлозије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА