Најновије

УДАРНА ВЕСТ! НОВИ НАПАД НА ШРИ ЛАНЦИ! Три експлозије погодиле град Калмунаи, војска се сукобила са џихадистима Исламске државе!

Експлозије су се десиле само неколико дана након масовног терористичког напада у Коломбу, остављајући 253 мртвих и преко 500 повређених. Коломбо је покренуо масовну безбедносну операцију након трагедије и увео полицијски час и довео додатних 1.000 војника у главни град.

Терориста са ранцем (пуним експлозивом) на леђима извршио је један од првих и најкрвавијих напада на Шри Ланци (Фото: Јутјуб)

Према извештају “Вести 1”, позивајући се на представника војске, догодиле су се још три експлозије у граду Калмунаи у источној Шри Ланки. Локални медији извештавају, позивајући се на полицију, да су се осумњичени разнели на почетку велике пуцњаве, када су безбедносне снаге укључујући војску, покушале да нападну локацију за коју се верује да је коришћена за производњу самоубилачких прслука.

Особље обезбеђења запленило је одећу и заставе Исламске државе, 150 штапића од гелигнита, 100.000 гвоздених кугли, дронови и најмање један самоубилачки прслук током напада у истом месту.

Видео изнад: Први талас терористичких напада на цркве и хотеле на Шри Ланци

Према најновијим информацијама, полиција Шри Ланке је ухапсила преко 70 људи током масовних операција претраживања широм земље од 21. априла, када је острвску нацију погодило шест експлозија у црквама и хотелима. Према обавештајним подацима, претња терористичким нападима надвија се над Шри Ланком.

Евакуисане станице метроа у Лондону. Погледајте ОВДЕ шта је у питању.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА