Најновије

Руски медији пореде бомбардовање СРЈ 1999. године и Венецуелу: Рат за империју и глобалну хегемонију САД!

Поводом 20 година агресије НАТО-а, у Београду се у Дому војске одржала међународна конференција "Мир и напредак уместо ратова и сиромаштва", на којој је учествовало више од 200 гостију из 45 земаља, а догађај су испратили и руски медији.

НАТО бомбардовање Србије (Фото: Јутјуб)

РТ подсећа да су учесници дошли из Израела и Палестине, из Ирана и Јапана, из Британије, Немачке, Италије, Француске и других земаља НАТО-а које су учествовале у бомбардовању, а такође и из Венецуеле, Кубе, Бугарске, Грчке, Бразила, Хрватске, Канаде и Јужне Африке, Индије и Непала, Аустрије и Швајцарске, Ирске, Португала, Турске и Либана, из САД и Русије. Ово је била права "међународна заједница", наводи РТ.

Подсећа се и на говор председавајућег конференције који је подсетио да је бомбардовање изведено без одлуке СБ УН, а да је њиме прекршена и повеља НАТО пакта, а да је највећи аплауз добило "Но пасаран!" Дие Надер де ел Андари, отправнице послова амбасаде Венецуеле у Србији.

- У Тасмајдан парку у Београду, постоји веома дирљив споменик за 89-оро деце убијених у бомбардовању, са наптисом "Били смо само деца". Међу жртвама био је 15-годишње чудо од математичара Сања Миленковић, која је умрла заједно са још осам особа када је мост у Варварину бомбардован. Сањине последње речи биле су: "Немој бити луда мама, ко ће бацати бомбе на мали град". Одговор: НАТО. Ето ко - пише емотивно руски медиј. 

Изложба испред главне сале Дома Војске Србије графички је илустровала ужасе бомбардовања. Свако ко је видео слике раскомаданих, крвавих људи који су извучени из прљавштине након ваздушног напада НАТО-а, поставиће исто питање као и ја: Како би, забога, било шта од овога могло бити оправдано као "хуманитарна" акција?

Говорници су приметили да смо од 1999. године имали нападе које су водили САД на низ независних, стратешки важних и богатих суверених држава, укључујући Авганистан, Ирак, Либију и Сирију, док су друге, као што су Иран и Венецуела били су изложени интензивном економском рату. Ради се о рату за империју и глобалну хегемонију САД и грабљивог међународног финансијског капитала.

- Никада не заборавите на велики злочин који је НАТО починио пре двадесет година, и шта је то произвело - закључује новинар Ник Кларк. 

Како је Шешељ урнисао Чеду Јовановића прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА