Најновије

ЈЕДИНА ОРУЖАНА СНАГА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Увек уз свој народ (ВИДЕО)

Припадници МУП Широм Републике Српске у четвртак свечано прославили 4. април - Дан Полиције, која представља једину оружану снагу у том ентитету од укидања Војске Републике Српске.

Полиција Републике Српске (Фото: МУП Републике Српске)

Полиција Републике Српске је доказ нашег постојања и безбедности. Нико не сме да је напада нити понижава, поручио је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик на прослави 4. априла - Дана Полиције.

Припадници МУП широм Српске у четвртак, 4. априла су обележили 27. рођендан. Централна свечаност одржана је у Центру за обуку у Залужанима, где су пред бројним званичницима постројени полицијски ешалони и предат рапорт председнику РС Жељки Цвијановић. Положени су венци и служен је парастос за све погинуле припаднике МУП РС, свечано је отворена приступна саобраћајница Центру за обуку и изведена тактичко-показна вежба.

- Рачунајте да сам увек са вама. Полиција је институција која се највише поштује. Полицајац је представник народа и његове слободе - рекао је Додик.

Председница Цијановић рекла је да се Дан полиције с поносом прославља у миру и слободи. Нагласила је да је важно да се институције јачају, и да су Српска и њена полиција нераскидиво повезани. Премијер Радован Вишковић поручио је да ће Влада РС наставити да улаже у полицију, и да ће учинити све како би био побољшан материјални и технички рад МУП РС.

- Наставићемо да подржавамо рад полиције, а предвиђено је и формирање њеног резервног састава, да би грађани били боље заштићени - рекао је Вишковић.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач каже да је Дан Полиције један од најважнији датума у историји Српске, наглашавајући да не смеју бити заборављена 782 погинула и нестала полицајца који су живот дали за слободу српског народа.

- Изложен смо континуираним нападима, што је посебно било видљиво у прошлој години. Успешно одолевамо свим нападима и нећемо дозволити никакве реформе, а на европском путу мора бити поштован наш интегритет. Сваки удар на полицију је удар на Српску - поручио је Лукач.

Поводом формирања резервног састава Полиције РС Драган Лукач је рекао да ће то гарантовати безбедност грађанима, и да се укључи у борбу са проблемом миграција.

- Немам ништа против да и у ФБиХ буде успостављен резервни састав полиције. Не формирамо га ради рата. Желимо само довољан број полицајаца, који ће гарантовати безбедност - рекао је Лукач, наводећи да би резервни састав требало да броји око 1.050 људи.

О убитачно прецизној српској снајперској пушци можете прочитати и погледати ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА