Најновије

РАТ У ЛИБИЈИ ПОНОВО ПОЧИЊЕ: Наређена офанзива на Триполи

Командант Либијске националне армије, маршал Халифа Хафтар, наредио је својим снагама да започну офанзиву на Триполи да га "ослободе од терориста", преноси ТВ Ал-Арабија Ал-Хадас.

Либијска национална армија (Фото: Јутјуб)

У видеу, емитованом на ТВ каналу, либијски маршал позива становнике Триполија да "положе оружје и подигну белу заставу".

Раније је саопштено да је влада националног консензуса, који контролише главни град Либије, Триполи, најавила општу војну спремност након објављивања источних снага да се преселе на запад.

Након рушења и убиства Муамера ел Гадафија 2011. године, почела је политичка криза у Либији. Сада у земљи владају две супротстављене снаге.

Парламент изабран од стране народа налази се на истоку, а на западу, у главном граду Триполију, влада националног споразума на чијем је челу Фајез Сараџ влада уз подршку Уједињених нација и Европске уније.

Власти источног дела земље раде независно од Триполија и сарађују са Либијском националном армијом, која је ангажована у дуготрајном рату са милитантима. УН су предложоле одржавање општих избора у Либији на пролеће 2019. године, чији би резултати требали да доведу до формирања легитимних и светски признатих власти.

Како је Русија понизила Америку, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Либијска национална армија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА