Најновије

ВЕНЕЦУЕЛА ЈЕ СПРЕМНА ДА СЕ БРАНИ: Инвазија на земљу све извеснија, опасност вреба из два правца! (ВИДЕО)

Председник Николас Мадуро је изјавио да "криминална" опозиција планира да га убије и сеје хаос у војсци, додајући да ће Каракас повећати бројност полиције како би се спречила могућа агресија. Заменик венецуеланског министра иностраних послова Иван Жил објавио је у четвртак да је влада спремна да заустави било какву агресију на земљу, било домаћу или страну.

Војска Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Он је нагласио да подршка опозиционом лидеру и самопроглашеном привременом председнику Хуану Гваиду опада, јер све мање људи иде на његове скупове.

- Предстојећи мали скупови не представљају никакву претњу националној безбедности. Али ако се појави претња, као што је инфилтрација непријатељских елемената како би се напао народ, онда ћемо бити спремни да узвратимо - објаснио је он.

Изјава долази док се народ Венецуеле припрема за предстојећу "Операцију Слобода", која ће, према Гваиду, довести до промене власти у земљи. Међутим, самопроглашени председник није прецизирао шта ће се тачно одржати у Венецуели.

Политичка криза у Венецуели се погоршала када је Гваидо, који се у јануару прогласио привременим председником, признат од Вашингтона и њихових савезника, који су се противили поновном избору Мадура прошле године. Истовремено, Русија, Кина, Турска и многе друге земље потврдиле су своју подршку легитимној влади.

Ердоган у небраном грожђу. Амери га поново уценили. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске трупе притекле у помоћ народу Венецуеле

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА