Најновије

ВУЧИЋ НАЈЦРЊЕ ОПЛЕО ПО ОБРАДОВИЋУ: "Фашизам неће проћи", прште увреде на обе стране! (ВИДЕО)

"Позивам грађане Србије да не брину због последњег фашистичког упада Бошка Обрадовића и његових следбеника у Скупштину града. Фашизам неће проћи", каже Вучић.

Скупштина града Београда (Фото: Јутјуб)

У ванредном обраћању медијима поводом дешавања испред Скупштине града Београда, где су присталице СЗС покушале да уђу у градски парламент у чему су спречени, председник Србије Александар Вучић је рекао да се најпре извињава женама које су спречиле насилан упад чланова СзС у Скупштину града.

- Извињавам се женама које су морале да трпе увреде непознатих лица, јер Обрадовић није из Београда, није се ни кандидовао за члана градског парламента. Оно што је рађено у Мађарској и нацистичкој Немачкој - те фашистичке идеје неће проћи у Србији и зато позивам институције да обаве свој посао. Фашизам нема будућност у Србији јер демократија је облик политичког режима који смо неговали и који негујемо - поручио је Вучић.

Додао је да се данас обраћа због чињенице да жели да се захвали величанственим женама.

- Њих 70-80 које су показале да су у стању да се супротставе фашизму. Она слика како се држе за руке и како су одбраниле једну институцију од фашистичког Обрадовића је најдивнија слика - додао је Вучић.

- Оне су стале у одбрану своје земље, својих институција победиле силеџије и насилнике. заслужују дивљење и волео бих да сам могао да буде функционер града да бар на неко време то дивљење поделим с њима. Овако, бескрајно им хвала што су показали - закључио је Вучић.

Говорећи о ранијој најави председника покрета Двери Бошка Обрадовића да ће током протеста у суботу, 6. априла, отићи до зграде ТВ Пинка, Вучић је рекао да им неће бити дозвољено да упадну на ту телевизију и да насиље неће бити допуштено никоме. Вучић је истакао да не жели да на било који начин наседне на провокације СзС, које су, каже, све време упућене на полицију, не би ли изазвали неку реакцију.

- Полиција ће морати да реагује на неки начин и у неком тренутку - рекао је Вучић и додао да сви треба да виде "о каквим силеџијама је реч".

- То што шутирају полицијаце, замахују на жене, уносе тештере, вешала, то није случајност, то је навика, а држава ће морати да реагује - подвукао је председник.

Он је гарантовао новинарима да им се ништа неће догодити и да их нико неће тући.

Припадници италијанског Кфора одушевили Србе у Гораждевцу на Косову. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг, B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хаос испред Скупштине града Београда

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА