Најновије

ЕРДОГАН ПОНОВО ЛИКУЈЕ: Стиснуо песнице и искезио зубе Америци и ЕУ! Ево шта им је поручио

Висок одзив на локалним изборима у Турској у недељу је лекција о демократији за цео свет, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Pixabay)

- Локални избори су завршени. Ово је лекција о демократији за цео свет, а покушаји Запада да се уплиће у наше унутрашње послове су неприхватљиви - рекао је Ердоган новинарима.

Он је такође рекао да турски Врховни изборни савет тек треба да заврши законски поступак за разматрање жалби или објављивање коначних резултата.

- Народни савез (политички блок који је део владајуће Партије правде и развоја) добио је 53,3 одсто гласова. Победила је у 25 од 39 општина у Истанбулу. Излазност је била 83 одсто - додао је председник.

Та изјава уследила је након што је владајућа странка апеловала на прелиминарне резултате истанбулских избора за градоначелника, који показују да је кандидат из главне опозиционе Републиканске народне странке (CHP), Екрем Имамоглу, победио у Врховном изборном савету. Савет сада спроводи поновно бројање гласова.

Према прелиминарним подацима, владајућа странка победила је на локалним изборима у 39 покрајина. Конкретно, њени кандидати су освојили изборе за градоначелнике у Бурси, Газиантепу, Трабзону, Самсуну и Кајсерију. Кандидати из CHP победили су на изборима у 21 покрајини, укључујући Анкару, Истанбул, Измир, Антаљу и Адану.

Турски грађани су 31. марта изашли на биралишта да гласају нове градоначелнике, општинске лидере, шефове села и чланове сеоских савета.

Очи света сада су упрте у Либију. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Локални избори у Турској одржани су 31. марта и снажно су уздрмали темеље Ердоганове владавине

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА