Најновије

ХРВАТ СТАО ДА БРАНИ КРСТИОНИЦУ У ТИВТУ: Како да не будем уз пријатеље док се боре за светињу! (ВИДЕО)

Веома је неправедно да дуж целе обале имамо бројне нелегалне објекте, а да се прва на удару нашла Крстионица. Најважнији разлог зашто сам био на понти када је најављено рушење Крстионице јесте то што су тамо били моји пријатељи, кумови, комшије и рођаци православне вере, код којих идем на славе, Божић и Ускрс.

Крстионица у Тивту (Фото: Јутјуб)

Било би лицемерно да им долазим за трпезу и да их гледам у очи, а да нисам био тамо када се они боре за своју светињу, овим речима је новинар Радио Тивта Хрват, а по вероисповести католик Андрија Петковић, објаснио свој мотив подршци верном народу на Михољској превлаци у одбрани Крстионице.

Петковић је казао да је један од разлога за такав поступак “неправда која је често присутна у Црној Гори”.

- Нисам отишао тамо да судим је ли то легално или нелегално грађено, али сматрам да је веома неправедно да дуж целе обале имамо бројне нелегалне објекте, а да се прва на удару нашла Крстионица - казао је Петковић.

Он је испричао да је почетком деведесетих година прошлог века био приморан да бежи из Црне Горе како не би ишао на ратиште и “морао да пуца у некога”.

- Због тога и не желим да се било ко, а најмање моји пријатељи, у Боки осећају угрожено. Подржао сам људе који желе да бране своје, на шта имају право – казао је Петковић.

Прошла ноћ и данашњи дан на Михољској превлаци су протекли мирно. Више стотине верника чувају крстионицу, верни народ и свештенство дежурају по сменама. Митрополит црногорско-приморски Амфилохије бацио је клетву на сваког ко покуша да сруши светињу.

Руски генерал открио истину о бомбардовању Србије 1999. године. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости, in4s. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Одбрана Крстионице у Тивту

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА