Најновије

ОЛБРАЈТОВА И ХИЛАРИ ДОЛАЗЕ НА КОСОВО ПО ПОСЕБНОМ ЗАДАТКУ?! Трамп мора да отвори очи, ево зашто

Шеф српске дипломатије реаговао је, поводом позива приштинских власти Хилари Клинтон и Медлин Олбрајт на обележавање 20. годшњице уласка НАТО снага на КиМ. Ивица Дачић је изјавио да "искрено верује да ће овај потез перјаница бивше (америчке) администрације, која је и даље у отвореном клинчу са председником (Доналдом) Трампом, њему указати ко спречава компромисно и обострано прихватљиво решење".

Хилари Клинтон и Мадлен Олбрајт (Фото: Јутјуб)

Дачић је то казао за "Вечерње новости" које подсећају да је Клинтонова била ривал актуелног шефа Беле куће Доналда Трампа на изборима за председника САД 2016, а да је Олбрајтова водила Стејт департмент за време мандата некадашњег америчког председника Била Клинтона.
Како су пренели приштински медији, домаћини страним званицама биће три бивша председника привремених институција на Косову - Фатмир Сејдиу, Беџет Пацоли, Атифете Јахјага, као и актуелни Хашим Тачи.

Дачић је рекао да га не чуди то што би Олбрајтова и Клинтонова требало да буду гошће на најављеном скупу.

- Прва, као и супруг ове друге, предводили су агресију против наше земље која је имала за циљ насилно одвајање КиМ. Искрено верујем да ће овај потез перјаница бивше администрације, која је и даље у отвореном клинчу са председником Трампом, њему указати да они и овим чином бране политику свршеног чина која нас, ево 20 година од престанка рата, спречава да дођемо до компромисног и обострано прихватљивог решења - навео је шеф српске дипломатије.

Приштинске власти су протекле две деценије на различите начине захваљивале породици Клинтон, па осим тога што је један бутик у Приштини понео име по Хилари, њеном супругу је 2009. подигнут споменик висок шест метара у центру града. Пре тога је булевар, на коме је споменик откривен, већ био назван по њему.

Погледајте ОВДЕ због чега је Тачи отпутовао у Лондон. 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратни злочинац и убица деце – Мадлен Олбрајт

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА