Најновије

ШОК! ОТКРИВЕНА НОВА ЖУТА КУЋА НА КОСОВУ! Шиптари опет ваде органе Србима?!

На Косову је поново откривена нелегална трговина органима! Сумња се да су Албанци, након некадашњег случаја „жута кућа“, опет трговали органима Срба!

Илустрација (Фото: Правда)

Косовска полиција ухапсила је у акцији која је спроведена у уторак и среду пет особа које су под сумњом да су на једној дивљој клиници близу Приштине илегално трговале људским органима, тј. да су се бавиле незаконитим трансплантацијама.

На лицу места пронађени су материјални докази, поред осталог, и здравствени картони седморо пацијената, као и друга медицинска документација, а истрага у овом случају трајала је неколико месеци. Иначе, сумња се да је једна од делатности ове дивље клиника била и трговина ћелијама и да су ту обављане вантелесне оплодње.

- Има индиција да су људи повезани са овом клиником врбовали сиромашне Србе и неалбанце и да су били посредници у продаји њихових органа богатим клијентима, односно пацијентима, од који су неки са Запада - каже извор близак истрази.

Додаје да је на клиници обављено најмање седам трансплантација, односно вантелесних оплодњи, али се сумња да је тај број већи и да је у неким случајевима документација склоњена. Полиција истражује ко су у овим случајевима били купци, а ко продавци органа.

Клиника је по налогу инспекције затворена, а ово је иначе већ други овакав случај на Косову у последњих неколико година.

Пре неколико месеци двоје Албанаца из околине Приштине осуђено је на затворске казне јер је суд утврдио да су учествовали у илегалним трансплантацијама 23 бубрега. Приштински уролог Љуфтија Дервишај осуђен је на седам и по година затвора и новчану казну од 8.000 евра, а Сокољ Хајдини на годину дана затвора. У том случају, везаном за клинику „Медикус“, купци органа били су у неким случајевима из Израела, а операција и бубрег коштали су од 80.000 до 100.000 евра.

Такође, подсетимо, на Косову је и раније било трговине органима Срба и неалбанаца. Према познатом извештају Дика Мартија, Срби са КиМ одвођени су током рата на подручје Албаније у злогласну „жуту кућу“, где су им на силу вађени органи и продавани клијентели са Запада.

Шешељ се обратио Бошку, у студију сви попадали од смеха: "Ако треба млатићемо се!" Споменуо и бурек!  Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА